Monday, May 25, 2015

Filled Under: ,

អាហារ ៤​មុខព្យាបាល​ជំងឺលើសឈាម

វា​ជា​រឿង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​បន្ថែម​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​នៅ​ក្នុង​ចំណីអាហារ​។ ការ​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បង្ហាញ​ថា អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ច្រើន មានការ​ថយ​ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​។

ប្រភព​នៃ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​រួម​មានៈ

  • ចេក
  • ក្រូច
  • ឪឡឹក
  • ស្ពៃ​ខ្មៅ 

ស្រប​ជាមួយនឹង​ការ​បន្ថយ​ជាតិ​ប្រៃ​នៅ​ក្នុង​អាហារ​, ផែន​ការណ៍​នៃ​ការ​គ្រប់គ្រង​ការ​ញ៉ាំ​អោយ​មាន​ស្ថេ​រ​ភាព​ដែល​បាន​បន្ថយ​ការ​ញ៉ាំ​ខ្លាញ់​ដែល​មាន​ជាតិ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ត្រូវ​បាន​គេ​ណែនាំ​។

ការ​ព្យាបាល​ដោយ​ប្រែប្រួល​របៀប​រស់នៅ ជា​រឿយ​ៗ​ក៏​ត្រូវ​គេ​ណែនាំ​ផង​ដែរ​ដើម្បី​បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​នៅ​ក្នុង​ឈាម​៕​