គ្រឿងផ្សំ :
- អង្ករដំណើប ២០០ ក្រាម - ខ្ទិះដូង ១០០ មីលីលីត្រ - សណ្តែកខៀវ លីង - អំបិល - សាច់ខ្នុរ - ល្ង - សណ្តែកដី។
វិធីធ្វើ :
១. អង្ករដំណើបត្រូវត្រាំទឹកធម្មតា ២-៣ម៉ោង ឬពេញមួយយប់ បន្ទាប់មក លាងអង្ករដំណើបជាមួយទឹកស្អាតជាច្រើនដង។
២. លាយអង្ករដំណើបជាមួយអំបិលបន្តិច រួចដាក់ចំហុយ១០ នាទី។ បន្ទាប់ពី១០ នាទីហើយ ចាក់ខ្ទិះដូង ១/៣ ចូលរួចច្របល់ឲ្យសព្វ ចំហុយ ៧ នាទីទៀត។
៣. បន្ទាប់ពីបាន ៧ នាទីចាក់ខ្ទិះដែលនៅសល់ចាក់ចូលច្របល់ឲ្យសព្វ ចំហុយ ៧-១០ នាទីទៀតរួចបិទភ្លើង។
៤. ដួសបាយដំណើបដាក់ចូលសាច់ខ្នុរ រួចរោយសណ្តែកខៀវលីង ខ្ទិះដូង ល្ង និងសណ្ដែកដី ពីលើបាន។
របៀបចម្អិនខ្ទិះដូង :
យកខ្ទិះដូង ២០០មីលីលីត្រ ស្ករស ២០ក្រាម និង អំបិល តិចដាក់ដាំ បន្ទាប់មក លាយម្សៅ ឆា ១/២ ស្លាបព្រា ជា មួយ ទឹកចាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងខ្ទិះដូង ហើយកូរឲ្យសព្វរួចបិទភ្លើង៕
Thursday, July 9, 2015
Filled Under: Health, សុខភាព
របៀបធ្វើបង្អែមបាយដំណើបខ្នុរ
Socialize It →
|
|
|