ក្រៅពីកត្តាតំណពូជ បម្រែបម្រួលហ្សែន និងបរិស្ថានចេញ មហារីកនៅមានទំនាក់ទំនងជិតស្និទ្ធជាមួយនឹងទម្លាប់ទទួលទានប្រចាំថ្ងៃ។
-ខ្វះ Carotene B អាចបង្កមហារីកសួត
បច្ចុប្បន្នមហារីកសួតនៅតែជាប្រភេទជំងឺមហារីកមួយមានអត្រាខ្ពស់។ ក្រៅពីបណ្តាលពីការជក់បារី សរីរាង្គប្រសិនខ្វះ Carotene B ក៏បង្កជាមហារីកសួត។ ដូច្នេះអ្នកជក់បារីរយៈពេលវែង អ្នកជំងឺរបេងសួត និងអ្នកធូលីរុំសួត គួរទទួលទានឲ្យបានច្រើនអាហារសម្បូរ Carotene B ដូចជាអំពៅ ការ៉ុត ម្នាស់ ស្វាយ ល្ហុង និងតៅហ៊ូ...។
-ខ្វះប្រូតេអ៊ីនអាចបណ្តាលឲ្យកើតមហារីកក្រពះ
ប្រសិនយើងបញ្ចូលមិនគ្រប់ប្រូតេអ៊ីនពីអាហារ ពិសេសគឺប្រូតេអ៊ីនសម្បូរសារធាតុបំប៉ន និងមានលទ្ធភាពនាំដល់ការកើតមហារីកក្រពះ។ មុននេះមហារីកក្រពះមួយរយៈកាលត្រូវបានហៅថា "ជំងឺអ្នកក្រ"។
ដូច្នេះអ្នករលាកក្រពះ ដំបៅក្រពះ អ្នកមានមុខងារអង្គបដិបក្ខទាប និងគ្រួសារមានប្រវត្តិមហារីកក្រពះគួរទទួលទានច្រើនអាហារមានប្រូតេអ៊ីន សម្បូរសារធាតុបំប៉នជាប្រចាំ ឧទាហរណ៍ដូចជាត្រី បង្គា សាច់សុទ្ធ សណ្តែកសៀង ស៊ុតមាន់...។ ក្រៅពីនេះប្រសិនយើងទទួលទានត្រីប្រឡាក់ច្រើន អាហារប្រែមានផ្ទុកសារជាតិ nitrosamine បង្កមហារីកក៏នឹងបង្កើនហានិភ័យ កើតមហារីកក្រពះ ។ ប្រសិនយើងទទួលទានប្រៃពេក ក៏មានលទ្ធភាពនាំដល់ជំងឺរលាកក្រពះ។
-ខ្វះជាតិសរសៃអាចបង្កមហារីកពោះវៀន
ក្នុងរបបទទួលទានរបស់ជីវភាពទំនើប អាហារប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ដណ្តើមអត្រាកាន់តែច្រើន ចំណែកជាតិសរសៃនោះកាន់តែតិចទៅៗ។ អាហារប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ក្រោយពេលចូលសរីរាង្គបំបែករំដោះនឹងបង្កើត ជាសារជាតិបង្កមហារីក។
ក្នុងស្ថានភាពខ្វះជាតិសរសៃ សារជាតិបង្កមហារីកនេះនឹងបន្សល់ទុកលើស្រោមពោះវៀនក្នុងរយៈពេលវែង ផ្តើមពីនោះនាំដល់ការកើតមហារីកពោះវៀន ។ ដូច្នេះ យើងត្រូវទទួលបានអាហារសម្បូរជាតិសរសៃច្រើនដូចជាស្រូវសាឡី ពពួកសណ្តែក Carotene ក្រូច... ។
-ខ្វះវីតាមីន D អាចបង្កមហារីកក្រពេញទឹកដោះ
តួលេខស៊ើបអង្កេតជាក់ស្តែងសុទ្ធតែបញ្ជាក់ថា បរិមាណវីតាមីន D ក្នុងសរីរាង្គអ្នកជំងឺក្រពេញទឹកដោះច្រើនតែទាបបំផុត។ ជំនាញការស្រាវជ្រាវកាណាដា នៅរកឃើញថា ប្រៀបធៀបជាមួយអ្នកជំងឺមហារីកក្រពេញទឹកដោះមិនខ្វះវីតាមីន D អ្នកជំងឺមហារីកក្រពេញទឹកដោះខ្វះវីតាមីន D ក្នុងសរីរាង្គមានអត្រាបាត់បង់ជីវិតខ្ពស់ជាង។
ដូច្នេះ អ្នកងាយកើតមហារីកក្រពេញទឹកដោះ ដូចជាក្នុងគ្រួសារមានប្រវត្តិមហារីកក្រពេញទឹកដោះ ស្ត្រីពុំទាន់មានទំនាក់ទំនងផ្លូវភេទ ស្ត្រីមជ្ឈិមវ័យនិងស្ត្រីឆាប់មានរដូវ ឬអស់រដូវយឺតគួរទទួលទានឲ្យបានច្រើនត្រី សាច់គោ ថ្លើមជ្រូក និងផ្នែកក្រហមនៃស៊ុតមាន់... ទន្ទឹមនោះត្រូវសំដិលថ្ងៃជាប្រចាំ ដើម្បីជំរុញសរីរាង្គសំយោគកាន់តែច្រើនវីតាមីន D ៕